اگر به دنبال تدوینگر شدن هستی، قطعا آموزش پریمیر بهترین گزینه برای تبدیل شدن تو به یک تدوینگر هست. چرا؟ در این متن کامل در این موضوع صحبت میکنم.
چرا آموزش پریمیر ؟
نرم افزارهای زیادی برای تدوین ویدیو وجود داره، برخی مثل ادیوس، فاینال کات و… برای ویندوز و مک، و برخی مثل اینشات، ادوبی راش و … برای تدوین فیلم روی تلفن همراه کاربرد داره. اما چرا من به تو آموزش پریمیر رو پیشنهاد میکنم؟
نرم افزار ادوبی پریمیر یکی از قدیمیترین و قدرتمندترین نرم افزارهای تدوین فیلم در دنیا به حساب میاد. از سال 2003 کار خودش رو شروع کرده و تا الان با قدرت ادامه داده. نکته مهمی که این بین وجود داره این هست که نر م افزار ادوبی پریمیر با وجود قدیمی بودن، به دلیل به روزرسانی های پر سرعت و قدرتمند همچنان در صدر نر م افزارهای تدوین در دنیا هست و قدمت پریمیر باعث قدیمی بودن و خارج شدن از کورس رقابت این نرم افزار نشده.
ویژگی های منحصر به فرد ادوبی پریمیر پرو :
آنقدر نرم افزارهای تدوین فیلم قدرتمند شدند که به سختی میشه تفاوت بین اونها رو متوجه شد. اما با این حال هنوز ادوبی پریمیر پرو ویژگی های منحصر به فردی داره که تو رو برای انتخاب این نرم افزار مطمئن میکنه. برای مثال قابلیت لینک شدن نرم افزار پریمیر به ادوبی افترافکتس یکی از قابلیت های منحصر به فرد و بی نظیر پریمیر هست. تو با آموزش پریمیر متوجه میشی که چجوری میشه با دو کلیک خیلی ساده نرم افزار پریمیر رو به افترافکتس متصل بکنی و به جای خروجی گرفتن های مکرر برای اضافه کردن جلوه های ویژه یا افکت های خاص، بدون حتی یک بار خروجی گرفتن اضافه این کار رو انجام بدی.
قابلیت لینک شدن نرم افزارهای ادوبی بهم دیگه چیزی نیست که بشه به راحتی ازش چشم پوشی کرد. شاید بتونم بگم درک اهمیت این موضوع رو فقط تدوینگرها متوجه میشن.
از قابلیت های دیگه ادوبی پریمیر، آپدیت های مکرر هست. هر سال ما با چند آپدیت جدید از پریمیر و نرم افزارهای ادوبی مواجه میشیم که توی هر نسخه جدید چند ویژگی خاص اضافه میشه.
محیط کار با نرم افزار پریمیر خیلی ساده هست. تا این حد که اگر فقط نیاز داشته باشی کارهای ابتدایی با نرم افزار پریمیر انجام بدی، توی 1 ساعت میتونی کارکردن باهاش رو یاد بگیری و از خروجی های خودت لذت ببری.
ویژگی خاص و عالی دیگه پریمیر خروجی های با کیفیت اون هست. برخی از افراد اعتقاد دارن با پریمیر نمیشه خروجی های عالی گرفت و موتور رندرهای اون ضعیف هست. اما واقعیت اینه که ادوبی یکی از قویترین موتور رندرهای دنیا رو در خودش داره! فقط کافیه کار کردن با اون رو یاد بگیری. در دوره رازهای یک تدوینگر حدود 1 ساعت فقط در مورد خروجی ها صحبت کردم. اینجوری تو کامل متوجه میشی که نسبت به ورودی که داری و خروجی که نیاز هست دقیقا چجوری خروجی خودت رو بگیری تا هم کیفیت رو داشته باشی و هم با حجم قابل قبولی خروجی بگیری.
در نهایت این رو بگم که اگر قصد تدوینگر شدن داری آموزش پریمیر رو جدی بگیر. مطمئن باش همه چیز برای تبدیل شدن تو به یک تدوینگر محیا هست.
برای آموزش پریمیر به چه سیستمی احتیاج دارم؟
تدوین فیلم هم مثل اکثر شغلهای دیگه احتیاج به پیش نیازهایی داره. پیش نیاز نرم افزار پریمیر یک سیستم نسبتا قوی و دانش اون هست. قطعا هرچی بیشتر هزینه کنیم برای تهیه یک سیستم در زمان تدوین فیلم راحتتر کارمون رو انجام میدیم. سرعت بیشتری داریم و در نتیجه تمرکز بیشتری میتونیم روی تدوین خودمون داشته باشیم. اما در کل حداقل سیستمی که نیاز هست تا نرم افزار پریمیر روی اون نصب بشه و بالا بیاد تا بتونی چندتا فیلم ساده رو در اون تدوین کنی یک سیستم 64 بیتی هست که حداقل 4 گیگ رم داشته باشه و یک cpu نسل 3، هفت یا 5 هسته ای داشته باشه. با این حدود سیستم میتونی کار خودت روشروع کنی.
شاید با خودت بگی چون این سیستم سخت هست باهاش کار کردن و هزینه لازم برای تهیه یک سیستم قوی رو نداری پس شروع نکنی به نظرم یکم از گرفتن این تصمیم دست نگه دار و داستان خودم رو بشنو
خود من در چه شرایطی آموزش پریمیر رو دیدم؟
کلاس سوم راهنمایی که بودم ( ۱۵ سالم بود) در یک روزنامه نیازمندیها در مورد آموزش برنامه پریمیر خوندم و تماس گرفتم باهاشون. ۱۰ جلسه نیمه خصوصی ( دو نفره) بود و من هم ثبت نام کردم. بدون اینکه بدونم سیستم من برای این کار مناسب هست یا نه. وقتی کلاس رو شرکت کردم با پریمیر نسخه ۶.۵ که اون زمان آخرین ورژن بود کار کردم. رم سیستم من ۱۲۸ مگابایت بود! خییییییییلی کم بود برای کارهای معمولی بعد من باهاش تدوین انجام میدادم! سرعتش واقعا افتضاح بود ولی چون علاقه من خیلی زیاد بود به این کار هر جور بود کار میکردم باهاش. یادم هست که وقتی یک کلیک میکردم باید چند ثانیه صبر میکردم تا نتیجه کلیک رو ببینم و بعد کلیک بعدی! یا یادم هست یک بار شب قبل از خواب یک فیلم رو گذاشتم خروجی، صبح تموم نشده بود، رفتم مدرسه و برگشتم هنوز تموم نشده بود، تا عصر که استراحت کردم و بلند شدم دیگه آخرای خروجی بود و بعد از ۱۸ ساعت یک خروجی خیلی ساده و تموم شد! ( باسیستم های الان حداکثر ۲ دقیقه طول میکشه !!!! )
اما چیزی که توی هر لحظه من رو پای سیستم نگه میداشت و باعث ادامه دادنم میشد فقط علاقه بود. کم کم سیستم جدید خریدم و کار با پریمیر برای من راحتتر شد. اما افترافکتس نصب نمیشد کلا!
یادم هست زمانی که سیستمم مجدد ارتقا پیدا کرد و افترافکتس نصب شد، وسط امتحان های ترم سوم کاردانی بود. دیگه کسی نمیتونست از پای افترافکتس من رو بلند کنه و اکثر زمانم رو به یادگیری افترافکتس اختصاص دادم. در نهایت با معدل ۱۲ و فقط پاس کردن سه درس ساده اون ترم رو گذروندم!!!
البته الان خیلی پشیمونم و اگر برگردم به عقب قطعا درس رو کامل میذارم کنار و بدون کوچکترین استرسی میشینم پای تدوین و افترافکتس
هرگز آموزش پریمیر بدون اصول تدوین رو تهیه نکن!
اگر فقط به دنبال این هستی که یک دوره تهیه کنی و وقت خودت رو بگذرونی و در نهایت فقط فکر کنی که تدوین بلد هستی به تو آموزش نرم افزار پریمیر یا هر کدوم از نرم افزارهای دیگه تدوین رو پیشنهاد میکنم! ولی اگر به دنبال حرفه ای شدن هستی حتما باید اصول تدوین رو بهش مسلط بشی. فقط با اصول تدوین فیلم هست که تو میتونی فیلم های درجه یک تدوین کنی. میتونی احساسات مخاطب خودت رو درگیر کنی و در نهایت به عنوان یک تدوینگر حرفه ای شناخته بشی.
اصول تدوین چی هست؟ فرض کن من کار کردن با پیچ گوشتی و… رو یاد میگیرم، آیا الان میشم یک تعمیر کار؟ قطعا نه. ولی اگر اصول کار کردن با ابزارها رو یا بگیرم و متوجه باشم از هر ابزاری کجا و به چه صورت استفاده میکنم. قطعا میتونم به یک تدوینگر تبدیل بشم.
در تدوین هم دقیقا همین موضوع هست. تا زمانی که اصول تدوین رو بلد نباشی و به افکت ها و ابزارها بسنده کنی، در بهترین حالت تبدیل میشی به یک اپراتور تدوین فیلم. ولی اگر اصول رو یاد بگیری همه چیز متفاوت میشه و در مسیر حرفه ای بودن قدم های بزرگی رو برمیداری.