نرم افزار قدرتمند Adobe Premiere Pro (ادوبی پریمیر) یکی از نرم افزارهای شرکت Adobe هست که وظیفه تدوین فیلم رو بر عهده داره.
نرم افزار پریمیر، از هر لحاظ قدرتمندتر از نرم افزارهای مشابه مانند ادیوس، فاینال کات و … است، چرا که قدرت افکتها، اصلاح رنگ و … پریمیر بسیار قویتر از نرم افزارهای مشابه است.
این نرم افزار جهت تدوین فیلمهای سینمایی و تبلیغاتی کاربرد دارد و کمتر جهت تدوین فیلمهای جشنی مانند عروسی، تولد و … استفاده میشه چرا که دقت بسیار بالا ادوبی پریمیر باعث شده تا خروجی فیلمها زمان بیشتری بگیره و در کل سیستم قویتر و زمان بیشتر برای تدوین مورد نیاز هست.
تعداد پروژههای آماده نرم افزار پریمیر نسبت به ادیوس بسیار پایینتر است چرا که پریمیر برای کارهای ساده و از قبل تعریف شده، ساخته نشده و اگر به دنبال حرفهای بودن هستی، این نرم افزار برای تو ساخته شده؛ آموزش ببین و حرفهای کارت رو شروع کن.
نرم افزار قدرتمند پریمیر یکی از قویترین موتور رندرهای دنیا رو داره، به این معنا که وقتی فیلم در سینما و در ابعاد بزرگ نمایش داده میشه، بهترین کیفیت رو میتونیم شاهد باشیم. البته این موضوع تا حد بسیار زیادی بستگی به هنر تدوینگر و حرفهای بودن اون هم داره. تدوینگر باید در مراحل اصلاح رنگ و تنظیمات خروجی نهایت دقت و تلاش خودش رو به خرج بده تا بهترین کیفیت رو بتونیم شاهد باشیم.
از دیگر ویژگی های منحصربه فرد پریمیر، Adobe Dynamic Link هست.
بوسیله این ویژگی قدرتمند میتونی به راحتی قسمتی از تصاویر خودت رو به نرم افزار Adobe After Effects لینک کنی. یعنی به جای خروجی گرفتن قسمت مورد نظر و وارد کردن به نرم افزار افترافکتس، انجام تغییرات و مجدد خروجی گرفتن از افترافکتس و وارد کردن به پریمیر! تنها با یک کلیک این دو نرم افزار رو به هم لینک میکنی و تمام!
اکنون هر تغییری در نرم افزار افترافکتس اعمال کنی، در لحظه در پریمیر تاثیرش رو میبینی. همین کار رو برای فایلهای صدا و در نرم افزار Adobe Audiotion میتونی انجام بدی و تغییرات مستقیم اعمال بشه. همچنین با لینک پریمیر و فتوشاپ این اتفاق میافته. شاید الان برای تو این موضوع جذاب به نظر بیاد ولی درک کامل اهمیت این موضوع رو فقط تدوینگرها درک میکنن.
فیلم های حرفهای بسیار زیادی در دنیا بوسیله نرم افزار پریمیر تدوین شده که در اینجا به 7 مورد اون اشاره میکنم.
به نظرم قسمت صفر دوره رازهای یک تدوینگر رو خیلی جدی بگیرید، نکات ساده اما بسیار دقیقی داره که به جرات میگم حتی در دورههای فشرده و حرفهای دیگران هم پیدا نمیشه.
برای دستیابی به هر نکته از این قسمت ساعتها زمان گذاشتم، کلاس های مختلفی شرکت کردم و مقالههای بسیاری رو مطالعه کردم. بهمین جهت مطمئن هستم که مطالب این قسمت رو در جای دیگری پیدا نخواهید کرد.
البته به این موضوع هم دقت کنید که وقتی برای قسمت صفر یک دوره که به صورت رایگان در اختیار شما قرار میگیره، اینقدر زحمت کشیده شده برای تهیه مطالب دوره رازهای یک تدوینگر چه مقدار زمان گذاشته شده و چه کارهایی رو انجام دادم. به جرات میگم بهترین دوره در ایران هست.
به نظرم مطالب این قسمت برای تمام افراد بسیار کاربردی هست، چه کسانی که در زمینه تدوین حرفهای فعالیت دارند، چه کسانی که به تازگی قصد شروع یادگیری رو دارن و چه کسانی که علاقهای به تدوین و سینما ندارند. برای همین تصمیم گرفتم مطالب این قسمت رو رایگان در اختیارت قرار بدم تا همه بتونن از اطلاعات صحیح و به روز در این زمینه استفاده کنند.
سرفصل های قسمت صفر:
اصول اولیه تدوین حرفه ای
• با یادگیری نرم افزار تدوینگر نمی شویم!
• کدام نرم افزار بهتر است؟ پریمیر، افترافکتس یا …؟
• پیکسل، ابعاد و فریم چیست؟
• تفاوت میکس، مونتاژ و تدوین
• ویدئو درست است یا ویدیو؟
• تفاوت کلیپ، تیزر و آنونس
• نمایش یک ویدیو برای بررسی تاثیرگذاری تدوین
اما خبر خوب اینکه من در دوره رازهای یک تدوینگر، هم آموزش نرم افزار پریمیر رو کامل قرار دادم و هم اصول تدوین حرفهای فیلم رو با مثالهای بسیار زیاد به تو آموزش دادم. در ضمن 3 سال پشتیبانت هستم تا بهترین نتیجه رو از این دوره بی نظیر داشته باشی.